sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vauvan lakanat

Sunnuntai meni taas vauvan huonetta laittaessa. Itseasiassa aloitin valmistelemaan sairaalakassia mm. steriloimalla vauvan ensitutit (jos niitä edes tullaan tarvitsemaan) ja tilanne ryöstäytyi taas käsistä ennenkuin laukku oli edes puoliksi valmis. Lexingtonin lakanat ovat saaneet odotella paketeissaan jo puolisen vuotta, joten nyt en kertakaikkiaan enää malttanut ja laitoin lakanat pesuun. Meni muuten muutama kuukausi löytää näihin lakanoihin sopiva peitto ja tyyny! Otin riskin ja ostin H&M:ltä suunnilleen vastaavaa mitoitusta olevat ja kuinka ollakkaan ne olivat täydelliset näihin lakanoihin! Kummallista, peiton mitta heitti nimittäin 10cm:llä että pussilakana olisi jäänyt sen verran pieneksi. 
Kaikissa peitoissa lukee muuten, ettei niitä saisi käyttää alle 12kk lapsella. En vaan kertakaikkiaan löydä peittoa mikä sopisi jo vastasyntyneelle? Nyt siis kaikki vinkit otetaan vastaan!

10 kommenttia:


  1. Vauvat tykkää olla tiiviissä kapalossa.
    Voit siis kapaloida, vaikka esim. siihen
    äitiyspak. peittoon vauvelin. Tai unipussikin on kuulemma kätevä ( en ole itse kokeillut )
    Olen ihmetellyt samaa, kun peitoissa lukee se ei alle 12kk, johtuiskohan siitä, että peitot kooltaan niin suuria, ettei vauva jää peiton alle vaan vahingossa..siksi kannattaa kapaloida, niin vauva ei pääse liikkumaan ja pienellä on turvallinen olo.
    Me ollaan käytetty oikeastaan vaan sitä Benettonin huopaa, itse peitto neidin alla vaan lämmikkeenä toistaiseksi.

    ps. ihanat lakanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon vinkistä! äitiyspakkausta en ole vieläkään saanut :/ onneksi sentään löytyy se benettonin huopa meiltäkin :) nyt vaan googletan kapalointiohjeet..

      Poista
  2. Merinovillainen unipussi! Suosittelen, sopii kevät/kesävauvalle täydellisesti ja menee talvellakin pitkähihaisella yökkärillä. Kädet jää aina vapaiksi ja vauvelin voi vaan sujauttaa pussiin nukkumaan http://www.merinokids.com.au/
    Meidän mies 9kk ei ole muussa nukkunutkaan. Pussi rauhoittaa vielä sopivasti kun yöt käyvät liikkumisen myötä levottomiksi!

    -henni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) ihanan näköisia muuten nuo pussit :)

      Poista
  3. Ihania!! :) Mäkin haluun lastenhuonetta sisustamaan!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi :) täytyy myöntää että lastenhuoneen sisustaminen on ollut lempisisustuskohteeni ikinä! ei olis arvannu vuosi sitten kun suunniteltiin tämä huone rakennettaessa työhuoneeksi ;)

      Poista
  4. Voiei, sydän suli näille lakanoille! Ihastelen aina Lexingtonin babyosastoa, voi niitä kaikkia vaaleanpunaisia- ja sinisiä tekstiilejä..

    PS. Linumin Pyyhe oli kovin mieluinen lahja pikkumiehelle (tai ainakin äidille)! :)

    VastaaPoista
  5. haha, silitin ne eilen ja ihailin itsekin! hankin beiget tähdet kun en vielä tiennyt lapsen sukupuolta <3 ja olihan babylle yhdet lexingtonit saatava jos itsekin nukkuu sellaisissa vaikka mun mies ei ihan tajunnut mun selityksiä tuhlaukseeni :) tosi kiva että pyyhkeestä tykättiin siellä myös. Sellaisen saa niin hyvin reissuunkin mukaan. haaveilen vielä vaaleansinivalkoraidallisesta :)

    VastaaPoista
  6. Moikka!
    Mistä löysit nuo Lexingtonin beiget tähdet? Ihanat! Olen nähnyt vain vaaleansinisiä ja vaaleanpunaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. moikka :) nämä ovat ihan Stockmannilta alunperin hankittuja.

      Poista